Η ποδηλασία σας κάνει ευτυχείς, και αυτό είναι γεγονός. (Chris Catchpole)

Η ποδηλασία, συνδυάζει την άσκηση με τις όμορφες διαδρομές και την ανάγκη για εξερεύνηση. Αυτό, μπορούμε να το κάνουμε είτε μόνοι μας, οπότε βρίσκουμε και μια καλή ευκαιρία να «καθαρίσουμε» το μυαλό μας, είτε με παρέα, διευρύνοντας έτσι τον κοινωνικό μας περίγυρο.
Η ποδηλασία σας κάνει ευτυχείς, και αυτό είναι γεγονός. (Chris Catchpole)

‘Ερευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο YMCA απέδειξε οτι τα άτομα που υιοθετούν ένα σχετικά ενεργητικό τρόπο ζωής, έχουν δείκτη ευεξίας 32% υψηλότερο από τα άτομα που δεν κάνουν κάποια δραστηριότητα.

Σαφώς, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι που αποδεδειγμένα η άσκηση μπορεί να φτιάξει την διάθεσή μας. Κεντρικό ρόλο σε αυτό, παίζουν οι ορμόνες που εκκρίνονται: η αδρεναλίνη και οι ενδορφίνες, καθώς και η αυξημένη αυτοπεποίθηση που προκαλεί η επίτευξη νέων στόχων, ακόμη και η αίσθηση ότι πλησιάζουμε κοντά στην επίτευξη του στόχου.

Η ποδηλασία, συνδυάζει την άσκηση με τις όμορφες διαδρομές και την ανάγκη για εξερεύνηση. Αυτό, μπορούμε να το κάνουμε είτε μόνοι μας, οπότε βρίσκουμε και μια καλή ευκαιρία να «καθαρίσουμε» το μυαλό μας, είτε με παρέα, διευρύνωντας έτσι τον κοινωνικό μας περίγυρο.

cyclingweekly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου